top of page
Matthew & Kata

Elmékedések - Konkrétumok

Az utóbbi hetekben egyre jobban beleástam magam (Matthew) - és lettem egyre idegesebb a tüntetések, az algoritmusok (mesterséges intelligencia),a nagy vállalatok (gyógyszergyárak, számítástechnika, média, politika) összefonódásának és együttműködésének jelenségei miatt. Ez egy végtelen labirintus, amiben nagyon könnyű elveszni és nehéz is tudni, mi igaz, mi nem az. Ezek a problémák/jelenségek nagyon fontosak, de énközpontúak. Végül sikerült egy kicsit kívűlről rálátni magamra, és rájöttem, hogy rossz helyre fókuszálom az energiát. Ahhoz, hogy mentális egészségem megőrizzem, el kellett döntenem, hogy mi az, amiben én ténylegesen tenni tudok. A fókuszt át kell tennem arra, hogy bolygónk egészsége hosszú távon is megmaradhasson, amely mindannyiunk hosszú távú érdeke is egyben. Az élelmiszertermelés helye és módszerei fontos és alapvető módon befolyásolják az ember környezetre való hatását. De rengeteg más környezetkárosító hatással is találkozunk, úgymint a biodiverzitás csökkenése, klímaváltozás, levegő-, víz-, és talajszennyezés a hulladék és károsanyag-kibocsátásból - a végtelenségig sorolhatnánk. A jó hír, hogy tudunk konkrét lépéseket tenni ez ügyben. Két egyszerű lehetőséget ajánlok most nektek:


1. Csatlakozz a Biokultúra Közép-magyarországi Egyesülethez. Szeretnénk fellendíteni a magyarországi biomozgalmat és ezzel a tagsággal te is aktív részesévé válhatsz ennek a folyamatnak. (tagfelvételhez írj a 2730 Albertirsa, Pozsonyi u. 52. címre, vagy emailt: biokultura.kozepregio@gmail.com , Elnök: Obreczán László , tel.: +36 30 951 4915 , email:obreczan@kerex.hu).


2. Gyertek el a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezte családi napra Farmosra. (A Keleti pályaudvrarról könnyen megközelíthető). 2022. április 2.-án szombaton lesz, ahol megismerhetitek a régió madarait, lesz gyűrűzőbemutató (Katának, aki szerves tagja Biokertnek - a húga lesz az egyik gyűrűző) és mi is ott leszünk, hogy hangsúlyozzuk a öko/regeneratív gazdálkodás fontosságát a természet és a környezet épségének megőrzésében. Bővebben fogunk írni a programról az időponthoz közeledve, de már most jelezzük a napot, hogy beírhassátok naptáraitokba. Jó nap lesz, gyertek!


Végül, de nem utolsósorban, akik tudnak angolul, ajánljuk Matthew levelét ebben a cikkben, melyben a Zsámboki Biokertről ír: "A letter from the farm" https://www.arc2020.eu/letter-from-the-farm-investing-in-the-future/.




123 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page