Hozzávalók:
liszt
vaj
só
víz
sok kápia durvára vágva
pár sonkahagyma
egy marék koktélparadicsom
3-4 db tojás
kis tej
só, bors
zsálya
Egy tálban morzsoljuk jól össze a lisztet a vajjal, adjunk hozzá egy kis sót és vizet, hogy összeálljon, formázható legyen. Ezt nyomkodjuk le egy tortaformában/tepsiben úgy, hpgy teljesen a széléig feljusson a tészta. Vékony legyen, kb fél cm. Tegyük be a sütőbe.
A durvára vágott kápiát pirítsuk meg kis olajon egy vasserpenyőben.
A három-négy tojást keverjük össze kis tejjel, sóval, borssal és apróra vágott zsályával.
A sütőből vegyük ki a félig megsült tésztát. Tegyük rá a kápiát, a vékonyra szelt sonkahagymát és a tetjére tegyük a félbevágott koktélparadicsomokat. Az egészet öntsük le a tojásos keverékkel, hogy teljesen elfedje a keveréket. Tegyük vissza a sütőbe és süssük aranybarnára. Jó étvágyat!
Comments