• Matthew & Kata

Indul a vetés! / Start Sowing!

(For English, see below)


Február első hetében megkezdtük az első vetéseket! Először beáztattuk a magokat (paprika, padlizsán) saját készítésű komposztlében (ld fotót) vasárnap, majd elvetettük őket kedden. Pénteken pedig zöldlevelesket vetettünk, (mint például szárzeller, rukkola, káposzták, brokkoli, saláták, mángold, édeskömény és még sok mást is), melyeket már tavasszal vígan fogyaszthatunk mindannyian. Most már elkezdtük használni az új kialakítású melegágyásokat és a mozgatható asztalt is. A munkakörülmények sokkal jobbak, több a hely nekünk is és palántáinknak is, összeségében maximálisan kihasználjuk a teret. Reméljük, hogy hamarosan tiszta, napfényes idők várnak ránk, hogy jól beinduljon a csírázás - de persze, kevésbé kedvező időjárásra is felkészülünk.



The first week of February and the first week of new sowings. We soaked on compost liquid pepper (paprika) and aubergine seeds on Sunday and sowed these on Tuesday, then yesterday (Friday) we sowed a great variety of leaf vegetables in anticipation of the new season (celery, rocket, cabbages, broccoli, lettuce, Swiss chard, fennel, and many more). We start to benefit from the hotbeds and new rolling benches we have installed these last few weeks in our propagation tunnel. The work environment is better, with more room for plants to grow and overall a better use of space. We hope for some clear, sunny days to get things off to a good start, but of course we will accept whatever weather we are sent.

142 megtekintés0 hozzászólás

KAPCSOLAT

Naspolyafa Kft.

ZSÁMBOKI BIOKERT

2116 Zsámbok Szent László utca 56.

info@zsambokibiokert.hu

IMG_4295_edited_edited.jpg