top of page
Matthew & Kata

Kirándulás

Ez a hét, mint mindig, most is sűrű volt a kertben, de hétfőn (Pünkösd napján) szántunk időt arra, hogy kirándulni menjünk a Budai-hegységbe. Júlia, Kata húga. aki a Duna Ipoly Nemzeti Parkban dolgozik (és a dobozaink pakolásában is segít!), vadlesre vezetett minket, rámutatva a Budai-hegység néhány természeti kincsére. Meghívtuk magunkkal a Cargonomia gyakornokait (francia és cseh diákokat), és egy kb. 12 fős csoport egy kellemes délelőttöt töltött el a természetben sétálva - a gyakornokok élvezték, hogy többet láthattak a magyar vidékből.

Pénteken Matthew végre beruházott egy új furgonra (egy kedves támogató kölcsönéből)! Ez jelentősen megkönnyíti majd mindennapjainkat, mivel mióta ellopták a régi furgonunkat, az életünk meglehetősen bonyolult volt, a heti kétszeri bérléssel a zöldségdobozok kiszállításához csütörtökre és a piacra járáshoz szombatra. Reméljük, hogy az új furgon még sok éven át hűségesen szolgál majd minket!

A kerti munkálatok a szezonnak megfelelően folytatódnak. A fóliákban már főleg nyári növények vannak (paradicsom, paprika, batáta, padlizsán), de még mindig van egy pár ágyás, amit még elő kell készítenünk a következő növénycsoportra. Ez azt jelenti, hogy szétterítjük a saját komposztunkat, ahol szükséges, és bedolgozzuk azt a talajba. Tapasztalataink szerint egyre inkább elégedettek vagyunk a saját komposztunk minőségével. Bazilika és Mailys Sári (ló) segítségével hordták a komposztot.


Forrás: saját fotók

54 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page