Hozzávalók:
2 csomag spárga
1 cs újhagyma
1 cs zöld fokhagyma
1 cs kapor és kevés zsálya
só, bors
4 tojás
egy pohár tej
A tésztához:
liszt (70% teljes kiőrlésű és 30% fehér)
vaj
só
kis víz
A lisztben morzsoljuk el annyi vajat, amitől porhanyós lesz a tészta, adjuk hozzá a sót és végül adjunk hozzá kis vizet. Gyúrjuk össze, de ne legyen kemény az állaga. Fontos, hogy puha maradjon, attól lesz omlós a tésztája. Ezt kicsit süssük meg a sütőben egy tortaformában.
Aprítsuk fel a zöldségeket, fűszereket.
A tojásokat keverjük el kis tejjel és tegyük bele a felaprított zöldfűszereket, fokhagymát, sót. Jól keverjük össze.
Vegyük ki a sütőből az enyhén megbarnult quiche alapot. Szórjuk rá a spárgát, újhagymát. Öntsük az egészet le a tojásos keverékkel úgy, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
Tegyük vissza a sütőbe, kb 40-45 perc, míg aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Comentários