• Matthew & Kata

Spárga Quiche

Hozzávalók:


2 csomag spárga

1 cs újhagyma

1 cs zöld fokhagyma

1 cs kapor és kevés zsálya

só, bors

4 tojás

egy pohár tej


A tésztához:

liszt (70% teljes kiőrlésű és 30% fehér)

vaj

kis víz


A lisztben morzsoljuk el annyi vajat, amitől porhanyós lesz a tészta, adjuk hozzá a sót és végül adjunk hozzá kis vizet. Gyúrjuk össze, de ne legyen kemény az állaga. Fontos, hogy puha maradjon, attól lesz omlós a tésztája. Ezt kicsit süssük meg a sütőben egy tortaformában.

Aprítsuk fel a zöldségeket, fűszereket.

A tojásokat keverjük el kis tejjel és tegyük bele a felaprított zöldfűszereket, fokhagymát, sót. Jól keverjük össze.

Vegyük ki a sütőből az enyhén megbarnult quiche alapot. Szórjuk rá a spárgát, újhagymát. Öntsük az egészet le a tojásos keverékkel úgy, hogy éppen ellepje a zöldségeket.

Tegyük vissza a sütőbe, kb 40-45 perc, míg aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat!






69 megtekintés0 hozzászólás