top of page
  • giventofly43

Brokkoli, batáta és tarlórépa frittata


A hét zöldségei a brokkoli, a batáta és a tarlórépa, ezeken majdnem mindegyik dobozban megtalálhatjátok. Mindhárom zöldség fantasztikus beltartalmi értékekkel rendelkezik és remekül felhasználható önmagában köretkén sütve, főzve vagy párolva.. A tarlórépa egy méltátatlanul elfelejtett zöldség, pedig olcsó, ezerféleképp felhasználható, könnyen termeszthető ezen az éghajlaton és nagyon egészséges is. Ha csökkenteni szeretnétek a szénhidrát fogyasztásotokat javasoljuk, hogy krumplis ételeitekben a krumplit helyettesítsétek tarlórépával.

Mi most egy olyan receptet osztunk meg veletek, amely mind a hármat ötvözi.

Brokkoli, batáta és tarlórépa frittata

  • 15 dkg édeskrumpli

  • 20 dkg brokkoli

  • 15 dkg tarlórépa

  • ½ póré

  • 8 db tojás

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 tk Currypor

  • Só, bors

  • Olaj

  • Reszelt sajt

  • Salimix, salsa szósz vagy fokhagymás tejföl a tálaláshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

  2. Reszeljük le a zöldségeket, a pórét aprítsuk fel.

  3. Verjük fel a tojásokat egy nagy edényben, és keverjük össze a zöldségekkel. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát sót, borsot, curryt.

  4. Öntsük a keveréket egy kiolajozott tepsibe, vagy üveg jénai tálba és szórjuk meg reszelt sajttal.

  5. Süssük 20-25 percig, de lehet tovább is, ha jénaiban sütjük.

  6. Hagyjük 5-10 percet hűlni, mielőtt felvágjuk.

  7. Salsa szósszal vagy fokhagymás tejföllel, salimixxel tálaljuk.


189 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page