Annak ellenére , hogy szeretjük a krumplistésztát, viszonylag ritkán kerül terítékre nálunk.. Szénhidrát szénhidráttal nem túl vonzó kombináció, főleg nem a tavaszi diéták időszakában. A váratlanul beköszöntött hideg hatására azonkban most megkívántuk, és újragondoltuk úgy, hogy egészségesebb és táplálóbb legyen. A mángold értékes ásványi anyagokat tartalmaz, így védi az immunrendszert, az idegrendszert és a beleket, Vigyázat, a mángoldköntösbe öltöztetett krumplistészta is nehéz étel, ne együk túl magunkat belőle!
Hozzávalók:
250 g fodros nagykocka
1 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika
Fél kg mángold vagy spenót
3 gerezd fokhagyma
1 ek currypor
Olaj
Só, bors
Frissen őrölt chilli
1. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, elkeverjük benne
a pirospaprikát, és hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit.
2. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhul.
3. Ha megpuhult, krumplinyomóval összetörjük, de nem teljesen.
4. A tésztát kifőzzük, de mielőtt teljesen megpuhulna leszűrjük és
hozzákeverjük a tésztához. Lefedve állni hagyjuk.
5. A mángoldot megmossuk, lecsepegtetjük és konyharuhával megszárítjuk
a leveleit, hogy inkább süljön, ne pedig párolódjon.
6. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, rádobjuk a leveleket az apróra
vágott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a curryport.
7. Nagyjából 5 percig sütjük, amíg összeesik és illatos lesz.
Hozzákeverjük a krumplistésztához.
8. Őrölt chilivel megszórva tálaljuk.