top of page
  • giventofly43

Csípős házi ecetes torma


A torma igazi csodaszer, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, oldja a nyákot, fertőtlenít. A benne lévő glukozinolát rákmegelőző hatása közismert. Ahhoz, hogy jótékony hatásai érvényesüljenek legjobb frissen fogyasztani, mert illóolajai viszonylag hamar, 10-15 perc alatt elpárolognak.

Hozzávalók:

● 30 dkg torma

● 3 evőkanál ecet

● 2.5 dl víz

● 3 evőkanál cukor

● só

1. Öntsd egy tálba a vizet, az ecetet, keverd hozzá a cukrot és a sót.

A tormát a lehető leggyorsabban hámozd meg, és vágd két-három részre.

Rakd aprítógépbe, és daráld addig, amíg megfelelő állagú nem lesz.

2. Gyorsan keverd hozzá több részletben az ecetes levet. Ne legyen túl vizes,

de túl száraz se, majd kanalazd alaposan kimosott, kisebb méretű üvegekbe.

Csavard rá a tetejét, és fogyasztásig tartsd száraz, hideg helyen.

A tormakrémet turbósíthatod még gyömbérrel, tejföllel vagy

egy-két kanál majonézzel.

(forrás: femina.hu)


5 351 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page