Az egyik legfinomabb dolog, amit idén ettünk, még a 10 hónaposunk is imádta. Mi hagymán sült gombaraguval töltöttük, fokhagymás bivalyjoghurttal locsoltuk, és salimixet ettünk mellé.
Hozzávalók
5 dl tej vagy növényi tej
30 dkg fehér búzaliszt
3 db tojás
1 tk só
Bors
1 cs újhagyma felaprítva
Snidling felaprítva
2 gerezd fokhagyma
Fél csokor petrezselyem
5 nagyobb mángoldlevél
Elkészítés
1. A mángoldon kívül minden összetevőt keverj össze csomómentesen.
2. A mángold zöld részét vágd kisebb darabokra és turmixgépben mixeld
addig a lisztes keverékkel, amíg szép egyenletes zöld állagú lesz. ( A mángold szárát használd fel a töltelékhez - ha meg szeretnéd
valamivel tölteni)
3. Serpenyőben, forró olajon süsd ki a palacsintákat.