top of page
  • Matthew Hayes

Új ágyásrendszer / Permanent bed system


Befejeztük a szabadtéri termények betakarítását a jövő évekre előkészítendő területekről. Ezután már jöhetett a kistraktor, ásógéppel felszerelve, hogy előkészítse a földet az áttelelésre. A legtöbb talajmunkát hűséges munkatársunkkal Sárival végezzük, de erre a területre egy új ágyásrendszert tervezünk a következő szezonra, és az ásógép mélyebben műveli a földet mint Sári.

Eldöntöttük, hogy áttérünk az állandó ágyásos művelésre, ami már jól bevált más, a hozzánk hasonló léptékben termelő gazdaságoknál. Az állandó ágyásnál a járóutak és az ágyások minden évben ugyanazon a helyen maradnak. Az ágyások nem tömörödnek, nincsenek bolygatva ezért sokkal gazdagabb talajélet alakul ki bennük.

We finished harvesting the last of the outdoor crops from next years vegetable area, and yesterday a contractor came with a spade cultivator (ásőgép) to cultivate the land in preparation for winter. We do most of our cultivations with Sári, our loyal horse, but for this area we are planning a new type of bed system for the new season, and the spade cultivator can work the soil deeper than Sari.

We have decided to move over to a permanent bed system, which by all accounts is working well on other farms of our scale. The advantage of a permanent bed system is that the paths and beds remain in the same place year after year, and the soil in the beds never gets compacted or turned over, so a more rich soil ecology can develop in the soil.


89 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page