• giventofly43

Tepsiben sült burgonya / Potato bake


(in English see below)

Ezt a receptet a heti dobozajánlat alapján találtuk ki magunk és főztük meg otthon. A gyerekek is boldogan ették!

Hozzávalók:

0.5 kg burgonya

0.5 kg sárgarépa

1 db póréhagyma

1 fej vöröshagyma

1 fej lilahagyma

1 db kínai kel

Só, bors

napraforgóolaj

A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra. A zöldségeket, kivéve a kínai kelt, apróra darabokra vágjuk, beleöntjük egy nagy és mély tepsibe. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Locsoljuk meg bőségesen napraforgóolajjal és keverjük jól össze, hogy mindenhova jusson az olaj. Tegyük be a sütőbe kb fél-egy órára, 20 percenként keverjük meg a tepsiben a zöldségeket. A kínai kelt felezzük el hosszában, majd szeleteljük fel vékonyan. Keverjük össze egy tálban napraforgóolajjal.

Amikor látjuk, hogy a krumpli kezd megpirulni, megfőni és felpuhulni, akkor szórjuk rá a vékonyan felszeletelt kínai kelt a zöldségek tetejére, ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá. Tegyük vissza a sütőbe míg a kínai kel (és a sajt) is kicsit megpirult.

Jó étvágyat!

This recipe is our own made, based on the big standard box offer this week. The children enjoyed this very much, too!

Ingredients:

0.5 kg potatoes

0.5 kg carrots

1 pc leeks

1 pc red onion

1 pc purple onion

1 pc chinese cabbage

Salt and pepper

Sunflower oil

First preheat the oven to 180 °C. Then we chop the vegetables into small chunks, except for the chinese cabbage. Put them into a big and deep baking tray. Sprinkle it with salt and pepper and other herbs you like. Pour sunflower oil on the top and mix it in well with the veggies, so the oil is spread everywhere. Put the tray into the oven for about a half - one hour, mixing the vegetables in the tray in every 20 minutes or so. We half the chinese cabbage in half lengthways, then slice it very thinly. Mix this in a big bowl with sunflower oil. When we see that the potatoes get soft and cooked, we sprinkle the chinese cabbage on the top of the veggies. If you like, you could sprinkle grated cheese on top, too. Put this tray back into the oven until the cabbage (and the cheese) has toasted slightly.

Enjoy!


113 megtekintés