Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
300 g Pinto bab
2 evőkanál pirospaprika
Só, bors, kis korianderzöld ízlés szerint
300 g Basmati rizs
Kockázzuk fel a hagymát és olajon pirítsuk meg. Vágjuk fel a répát is. A babot és a répát keverjük össze a hagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel forró vízzel. Tegyünk rá fedőt.
Időközben a Basmati rizst is főzzük meg forró, sós vízben.
A pirospaprikát jól keverjük el langyos vízben, majd öntsük hozzá a bableveshez, főzzük tovább, míg a bab meg nem puhul.
Friss, apróra vágott korianderzölddel tálaljuk. Adhatunk még hozzá joghurtot, illetve kolbászt is főzhetünk a babfőzelékbe. Nagyon jól esik egy hosszú, dolgos nap után.
Jó évágyat!
Ingredients:
2 heads of Red Onions
3 pieces of Carrots
300 g of Pinto Beans
2 tablespoon of Red Paprika
Salt, pepper and coriander greens as you like
300 g Basmati Rice
Chop the onions and fry them in oil. Chop the carrots too. Put the beans and the carrots in with the onions and sprinkle it with salt and pepper. Pour boiling water on it until the veggies are covered. Put a lid on.
In the meantime, cook the Basmati Rice in salted, boiling water.
Mix the ground red paprika with lukewarm water and mix this into the bean stew. Cook till the beans soften completely.
Sprinkle with coriander greens when serving. We may add yoghurt, and also we can add sausages into the stew while cooking if you like. It's a warm and loving meal after a hard, honest day's work.
Enjoy the meal!