(For English, see below)
Hozzávalók:
Hal - ha nem eszel halat, akkor friss, szezonális zöldségekkel lehet kiváltani. pl padlizsán, cukkini.
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
Vaj
1 kg burgonya
olívaolaj
só
Salátához:
salimix
paradicsom
uborka
bazsalikom
A burgonyát mossuk meg majd főzzük puhára forró, sós vízben . Hámozzuk és szeleteljük fel, és egy kis olajban pirítsuk meg mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.
A halat vajjal és felszeletelt vöröshagymával egy serpenyőben főzzük puhára. Az elején még fedjük le, amint elkezd puhulni a hal vegyük le a fedőt, és keverjük meg időnként, hogy ne égjen oda. Adjuk hozzá az apróra kockázott fokhagymát.
A padlizsánt felszeleteljük és besózzuk alaposan, tegyük félre. Ezalatt a vöröshagymát és a cukkinit kockázzuk fel, dinszteljük meg a hagymát és keverjük hozzá a cukkinit. Mossuk le a sót a padlizsánról és kockázzuk fel azt is, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjunk hozzá sót, fűszereket, ahogy szeretitek.
A salátához valókat mossuk meg, vágjuk fel és öntsük le finom balzsamecetes-mézes-mustáros olívaolajjal.
Jó étvágyat!
Ingredients:
fish - if you are vegetarian, substitute it for seasonal veggies, like aubergines, courgettes etc.
butter
3-4 cloves of garlic
1-2 heads of red onions
1 kg of Potatoes
Olive oil
salt
For Salad:
Salad mix
Tomatoes
Cucumbers
Basil
Wash potatoes and cook them till soft in salty, hot water. Peel and slice them. Then toast both sides until golden brown in a little bit of oil.
Cook fish in butter with sliced up red onions. Put lid on. Once the fish starts to soften, take lid off and take great care of them not getting burnt. Add the finely chopped garlic. Mix well.
For the salad, wash all ingredients and chop/slice them. Pour some amazing balsamic vinegary-honey-mustardy olive oil over it.
Enjoy!