top of page
  • Matthew & Kata

Bemutatkozunk: Interjú Leventével

Új csapattagunkat mutatjuk most be, aki már három hónapja van velünk.


Zsámboki Biokert (ZsBK): Szia Levente! Üdv itt a Biokertben. Mesélj egy kicsit magadról, hogy találtál ránk?


Levente (L): A természetközeli gondolkodásmód már gyerekkoromban gyökeret vert, Nógrád megyében a családdal rengeteg kerti munkát végeztünk, amit nagyon élveztem. Már akkor tudtam, hogy ezzel szeretnék majd fogalkozni a jövőben. Waldorf szellemiségben nevelkedtem, Waldorf óvodába, illetve iskolába jártam, ahol is a kertészeti gyakorlat szintén nagyon megfogott. Sok zöldséget dolgoztunk fel helyben, amit télen elfogyasztottunk. A gödöllői Szent István Egyetemen végeztem el az alapképzést, jelenleg a mesterképzést végzem ökológiai gazdálkodási mérnökként. Az egyetemi évek alatt szépen kialakult egy elméleti tudás, de nagyon hiányzott nekem a tanultak gyakorlatba ültetése. Mivel a Zsámboki Biokert viszonylag közel van lakóhelyemhez és Matthew személye is ismert a Gödöllői Babatvölgyi Tangazdaságból, ezért jelentkeztem itt nálatok.


ZsBK: Köszönöm. Mi az, ami számodra kihívás jelent?


L: A Biokert komplexitása révén az összefüggések, a sok részfeladat átlátása, az ok-okozati viszonyokra való rálátás még folyamatban van. Időre van szükségem, hogy ezeket integráljam. Bizonyos részfeladatokat már nagyon jól el tudok végezni, de még rengeteg tanulnivaló vár rám.


ZsBK: Igen, ettől izgalmas a hely! Mi az, amit a legjobban szeretsz?


L: Nagyon élvezem a sokféle állat jelenlétét, a biodiverzitást. Ez a sokféleség a csapatban is megjelenik, rengeteg az önkéntes a világ minden tájáról. Kiváló alkalom nekem angoltudásom tökéletesítésére is. Nagyon tetszik az is, hogy saját magunknak termeljük meg a betévőt, és ezt az értéket tovább tudjuk adni leszármazottainknak. A biológiai körforgás is nagyon szépen megjelenik a Biokertben, például felhasználjuk a trágyát a földeken, a föld megtermeli az állatok számára a takarmányt.


ZsBK: Köszönöm. Mi a célod, mit szeretnél elérni?


L: Célom egy saját biogazdaság létrehozása, ahol az emberek és az állatok együttműködnek egymással, harmóniában a természettel.


ZsBK: Köszönöm az interjút, köszönjük, hogy csatlakoztál csapatunkhoz! Reméljük, hogy meg tudjuk adni neked itt az alapokat, hogy elérhesd céljaidat!

150 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page