• Matthew & Kata

Rebarbarás-Almás morzsasüti Angolosan / Rhubarb Apple Crumble

(For English, see below)


A héten ünnepeltük Matthew szülinapját. E jeles esemény alkalmából egyik kedvencét, az apple crumble-t csináltuk meg rebarbarával megspékelve. (crumble morzsát jelent, onnan a morzsasüti fordítás magyarra).


Hozzávalók: (egy nagyméretű tepsihez)

5 szép szár rebarbara

2 kg puha alma

300g liszt

100g cukor

300g vaj


Vágjuk össze a rebarbarát, almát kicsire, és rögtön szórjuk szét a tepsiben. Melegítsük elő a sütőt. A lisztet keverjük össze a cukorral, majd morzsoljuk el alaposan a vajat kézzel úgy, hogy mindenhova jusson. Ez eltarthat pár percig. Fontos, hogy erre szánjuk rá az időt, mert csak így lesz a morzsa finom, különben túl lisztes marad.

Végül ezt a morzsás keveréket szórjuk szét a felvágott almán/rebarbarán.

Tegyük a sütőbe, míg aranybarna nem lesz a teteje. Kb 20 perc/félóra.

Forró kardamomos vaníliás pudinggal tálaljuk.

Jó étvágyat!


We have celebrated Matthew's birthday this week. We prepared this crumble, one of his favourite for this occasion. He very much appreciated it!


Ingredients: (in a big baking tray)

5 big stalk of rhubarb

2 kg of soft apples

300g flour

100g sugar

300g butter


Chop all the rhubard and apples into small pieces and spread them out in the baking tray. Preheat oven. Mix the flour together wit sugar in a bowl and rub in butter with your fingers till it's buttery everywhere. This may take a couple of minutes, it's important to take your time with it as this is the only way the crumble is perfect and not floury.

Spread the crumbles over the apple/rhubarb mix and bake it till golden brown. (20-30 minutes)

Serve with hot cardamomy vanilla custard or double cream.

Enjoy!


148 megtekintés

Zsámboki Biokert 2019     Contact Us: info@zsambokibiokert.hu